Project
Verlichting onderdoorgang Halte Waddinxveen Triangel

Opdrachtgever
Gebr. De Koning B.V.
gebr. de Koning

Eindgebruiker
ProRail
ProRail
Projectomschrijving
De provincie Zuid-Holland wil vanaf 2016 vier treinen per uur per richting laten rijden tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Tevens wil provincie Zuid-Holland twee nieuwe haltes in gebruik nemen, namelijk Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Onderdeel van de nieuwe halte Waddinxveen Triangel is de verbinding van industrieterrein Coenecoop aan de ene zijde van het spoor en de nieuwe woonwijk Triangel met stationsplein aan de andere zijde.

Gebr. De Koning gaat in opdracht van ProRail de nieuwe halte Waddinxveen Triangel realiseren. De planning is om de nieuwe halte in gebruik te nemen in het voorjaar van 2018. Gebr. De Koning is verantwoordelijk voor de gehele nieuwe halte: vanaf het Definitief Ontwerp tot en met de ingebruikname.

In opdracht van Gebr. De Koning ontwerpt en realiseert Klaver Infratechniek de verlichting voor het fiets- en voetpad. Langs het voet- en fietspad zullen aan beide zijden van de onderdoorgang lichtmasten komen welke zijn voorzien van ledverlichtingsarmaturen. In het plafond van de onderdoorgang komen ingebouwde ledspots waarmee de onderdoorgang wordt verlicht.

De voeding van de nieuwe verlichting wordt separaat gehouden van de overige elektrotechnische stationsinstallaties. Dit zodat gemeente Waddinxveen de verlichting voor hun wegen zelfstandig kan onderhouden zonder tussenkomst van derden. Aan de zijde van industrieterrein Coenecoop komt een aantal parkeervakken. Bij twee parkeervakken wordt een laadpaal geplaatst voor elektrische auto’s. De voeding voor de laadpaal komt uit de voedingskast van de verlichting, hierdoor hoeft de gemeente slechts één kast te beheren. Ook deze laadpaal behoort tot de scope van Klaver Infratechniek.