Een brandmeldinstallatie vervangen in een industriële omgeving waarbij de bedrijfsprocessen niet verstoord mogen worden en waarbij veel vraagstukken ontstaan op het gebied van projecteren en normeringen. Een complexe klus, maar vooral een mooie uitdaging die inmiddels succesvol afgerond is!

Seafood Parlevliet is verwerker en producent van verpakte visproducten. In de productielocatie in IJmuiden diende een nieuwe brandmeldinstallatie geplaatst te worden en zij hebben hiervoor Giant Security, onderdeel van Klaver Giant Groep, in de arm genomen.

Een LIST sensorkabel is onderdeel van deze brandmeldinstallatie. De kabel is voorzien van thermische opnemers die afhankelijk van de situatie of regelgeving op verschillende afstanden van elkaar zijn aangebracht. Met deze detectiemethode is het mogelijk om op twee verschillende methodes te detecteren, bijvoorbeeld detectie gericht op temperatuurverhoging en op een maximale temperatuurinstelling. Daarnaast is de kabel uitermate geschikt voor toepassing in natte ruimtes, waarvan bij Seafood Parlevliet sprake is bij het reinigen van de productieruimtes.