Project
CPO De Hallen te Amsterdam

Opdrachtgever
Bot Bouw B.V. en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling
bot bouw   lokhorst

Projectomschrijving
Naast de oude tramremise in Amsterdam West, genaamd De Hallen en nu het centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten, gelegen aan de Bilderdijkkade heeft de gemeente Amsterdam vijf zelfbouwkavels aangeboden. CPO De Hallen is de naam van het project, waar CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. CPO is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project.

De Klaver Giant Groep heeft opdracht gekregen voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden ten behoeve van drie van de vijf zelfbouwkavels.

Dit betreft De Hallen B1, oftewel De Roze Hallen. De Roze Hallen wordt een pand van vijf verdiepingen met lift en twee trappenhuizen voor 55+ bewoners, LHBT-ers met een speciale focus op gemeenschappelijkheid en zorg. Het pand wordt energieneutraal en voorzien van de nodige techniek voor duurzaam gebruik.

Ook is er opdracht voor De Hallen B2, een complex van tien appartementen gesitueerd op een parkeergarage. De bewoners hebben de volledige vrijheid bij het ontwerpen wat resulteert in tien totaal verschillende duurzame woningen, zowel qua indeling als qua afwerking.

En als laatste is De Hallen B4 opdracht. Ook dit complex bestaat uit tien appartementen inclusief een multifunctionele werkruimte en een gastenverblijf. Onder het pand ligt een twee verdiepingen tellende parkeergarage.