Aan de Merelweg in de wijk De Draai in Heerhugowaard bouwt Kesselaar & Zn in opdracht van Woonwaard 16 zorgwoningen voor de cliënten van Esdégé-Reigersdaal.

Naast de woningen wordt er een activiteitencentrum gerealiseerd bestaande uit diverse gezamenlijke voorzieningen, waaronder een ruime tuin en een waterwellness.
Dit activiteitencentrum is opzichzelfstaand, maar ook binnendoor te bereiken. Cliënten die in de zorgwoningen verblijven kunnen, als dat nodig is, zelfs in hun bed naar het activiteitencentrum worden gebracht, bijvoorbeeld als het vervoer naar dagbesteding elders te intensief is.

Het duurzame gebouw wordt gasloos gebouwd en aangesloten op het warmtenet van HVC. Middels vloerverwarming worden de woningen verwarmd. De woningen worden geventileerd door een WTW-unit geventileerd, dit is een duurzame manier van ventileren doordat de buitenlucht wordt verwarmd door de warme afvoerlucht middels een wisselaar die zich in de unit bevind. Dit levert met name in de koude wintermaanden een aanzienlijke bijdrage aan het comfort. Tevens worden er op het dak meer dan 200 zonnepanelen geplaatst.

De Klaver Giant groep heeft opdracht gekregen van Kesselaar&Zn om de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties bij dit project te realiseren. Dit bestaat onder andere uit de onderstaande werkzaamheden:
– Verdeelinrichtingen
– Licht- en krachtinstallatie
– Verlichtingsarmaturen
– Data- en telefooninstallaties in samenwerking met derden
– Brandmeldinstallatie in samenwerking met derden
– Zorg installatie in samenwerking met derden
– WIFI/dect installatie in samen werking met derden
– Toegangscontrole installatie in samenwerking met derden
– Persoonsbeveiliging installatie in samenwerking met derden
– Intercom installatie
– Kanalisatie installatie
– Miva installatie
– PV – panelen
– Verwarmingsinstallatie
– Ventilatie installatie