Klaver Giant Groep kan met trots melden dat onlangs het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder is behaald, namelijk niveau 5.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De ladder wordt als CO2-managementsysteem, als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt.

Organisaties worden door de certificering gestimuleerd om ambitieuze doelstellingen op het gebied van CO2-reductie te formuleren en deze ook daadwerkelijk te behalen.

De ladder bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie en alle projecten. Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. Een gecertificeerde organisatie voldoet op een bepaald niveau en alle onderliggende niveaus aan de eisen van de CO2-Prestatieladder.

Wij zijn zeer trots op het behalen van het certificaat en danken alle betrokkenen die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt. De certificering laat zien dat we als bedrijf bewust omgaan met de uitstoot van CO2 en dat we daar als organisatie op sturen. Meer hierover lees je hier.