Klaver Giant Solar Systems, onderdeel van Klaver Giant Groep, heeft meegedaan met een aanbesteding die werd begeleid door werkorganisatie BUCH. Aanleiding voor deze aanbesteding is de duurzaamheidsambitie van de BUCH gemeenten om middels zonnepanelen de eigen panden te verduurzamen en CO2 te reduceren.

De aanbesteding voor gemeente Heiloo hebben wij gegund gekregen. Het gaat om 9 panden, waarvan er 7 dit jaar gerealiseerd moeten worden en 2 panden in 2023. Ook zijn er nog 2 panden optioneel. Qua type gemeentelijke gebouwen gaat het om bijvoorbeeld een gemeentewerf, brandweerkazernes, scholen, gymzalen en een theaterzaal.

Naast budgetten heeft Werkorganisatie BUCH vooraf eisen opgesteld waar de PV-installaties aan moeten voldoen. Ons doel werd hierdoor zoveel mogelijk Wattpiek installeren binnen het beschikbare budget en daarnaast voldoen aan alle gestelde eisen. Naast de aanschaf van de PV-installaties zal ook het onderhoud worden meegenomen: eens per 5 jaar bewassing en controle en eens per jaar digitale monitoring van de PV-installatie.