Gemeente Edam-Volendam zet een duurzame stap vooruit! Klaver Infratechniek, onderdeel van Klaver Giant Groep, is in de arm genomen om ruim 1.000 lichtmasten verduurzamen in de wijk Munnickenveld in Volendam. De gemeente maakt de openbare verlichting in rap tempo energiezuiniger door de oude verlichtingsarmaturen te vervangen door LED-armaturen.

Langs de doorgaande wegen wordt gebruikt gemaakt van lichtkleur neutraal wit (4.000 Kelvin) wat zorgt voor een goede verkeersveiligheid in combinatie met efficiënte verlichting. De wijkontsluitingswegen en de woonerven worden voorzien van lichtkleur warm wit (3.000 Kelvin). Dit is iets minder efficiënt, maar zorgt voor een betere leefomgeving en een goede sociale veiligheid in de woonomgeving. Alle armaturen worden voorzien van een dynamisch dimsysteem, hiermee kan de gemeente op afstand de verlichting uitlezen en naar wens instellen of de diminstellingen wijzigen.

Gelijktijdig met deze duurzame actie worden er 100 oude lichtmasten vervangen door nieuwe exemplaren en worden er kleinere reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd om verbeteringen in de straat door te voeren. Vanuit gemeente is er met Klaver Infratechniek een overeenkomst afgesloten waarmee direct aan het voedingsnet van Liander wordt gewerkt zonder afhankelijk te zijn van onderaannemers van de netbeheerder.

De oplevering van dit project staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Wij kijken uit naar een plezierige en succesvolle samenwerking met Gemeente Edam-Volendam en adviesbureau ILE.