Toen en nu

Klaver Giant Groep door de jaren heen

1923

Oprichting Klaver Technisch Bedrijf

In 1923 wordt de eerste stap gezet naar wat later de Klaver Giant Groep zou worden. In dat jaar richt Piet Klaver senior (1902) “zijn” Klaver Technisch Bedrijf op in Obdam. Begonnen met alleen een werkplaats aan huis, komt er al snel een winkel bij. Vanwege de groei van het bedrijf wordt naast de winkel aan de Dorpsstraat een bedrijfsvestiging geopend op het industrieterrein van Obdam.

1998

Oprichting Giant Telcom Security

In 1998 wordt Giant Telcom Security opgericht. De Klaver Giant Groep is hiermee een feit. Door het oprichten van Giant Telcom Security worden naast Elektrotechniek direct meerdere specialismen vertegenwoordigd, namelijk Datatechniek en Beveiliging.

2001, 2002 en 2003

Oprichting Giant ICT en Klaver Klimaattechniek

In 2001 komt daar ICT bij en daarmee bestaat Giant uit drie zelfstandige bedrijven: Giant Telcom BV, Giant Security BV en Giant ICT BV. In 2002 wordt de groep uitgebreid door het oprichten van Klaver Klimaattechniek BV. Vanaf dat moment kan men voor Klimaattechniek ook terecht bij de Klaver Giant Groep.

2005 en 2007

Oprichting Klaver Giant Alkmaar en Klaver Infratechniek

De groei houdt aan en in 2005 word een nieuwe vestiging opgericht in Alkmaar. Klaver Giant Alkmaar is net als Klaver Technisch Bedrijf gespecialiseerd in Elektrotechniek. In 2007 kunnen we met trots het zesde specialisme Infratechniek toevoegen aan de groep. Klaver Infratechniek BV is gevestigd in Zwaag en is gespecialiseerd in openbare verlichting, terreinverlichting, remplace en distributienetten. Ook voor service en onderhoud bent u bij Klaver Infratechniek aan het juiste adres.

2017, 2018 en 2019

Verhuizingen 3 vestigingen

In drie jaar tijd zijn we met drie vestigingen verhuisd! Klaver Klimaattechniek, Klaver Technisch Bedrijf en Giant ICT hebben een prachtig nieuw onderkomen gekregen. Met deze verhuizingen hebben we niet alleen een mooie stap gezet die aansluit bij onze groei, maar ook geïnvesteerd in energiezuinige(re) huisvesting.

2022

Acht bedrijven en 450 collega’s

In 2022 heeft Klaver Giant Groep zich aangesloten bij VDK Groep. Een toekomstgerichte stap om die sterke speler in de markt te kunnen blijven. De VDK Groep is uitgegroeid tot topspeler in de installatietechniek met meer dan 3.000 werknemers verdeeld over meer dan 60 bedrijven over heel Nederland. We kunnen de krachten bundelen als dat nodig is en tegelijkertijd zelfstandig werken. Gebruik maken van elkaars expertise en profiteren van centraal georganiseerde diensten.

CONTACT OPNEMEN