Project
Nieuwbouw bedrijfshallen Ambaveyor te Zwaag

Opdrachtgever
Ambaflex B.V.

Projectomschrijving
Vanwege de snelle groei van Ambaveyor (onderdeel van Ambaflex) is er behoefte aan meer productieruimte en gaat Ambaveyor in 2021 verhuizen naar industrieterrein Zevenhuizen te Zwaag.
De Klaver Giant Groep heeft van Ambaflex opdracht gekregen voor de afbouw van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in de productie- en opslaghallen.

Voor de elektrotechnische installaties verzorgen wij de hoofd- en onderverdeelinrichtingen, aarding, kabelwegen, verlichting, noodverlichting, lichtsturingen, voedingen en terreinverlichting. Daarnaast verzorgen wij ook laadpalen voor auto’s, data installatie, inbraaksignaleringssysteem en de brandmeldinstallatie.

Voor de werktuigbouwkundige installaties verzorgen wij het loodgieterswerk, verwarming, ventilatie en koeling. De bedrijfshallen inclusief kantoren worden gasloos geklimatiseerd. De productie- en opslagruimten worden voorzien van warmtepomp rooftop-units met centraal lucht-distributie systemen en dakventilatoren. De kantoren worden voorzien van vloerverwarming op luchtwaterwarmtepompen, gebalanceerde ventilatie (WTW) en een VRV-systeem.

Het in West-Friesland gevestigde AmbaFlex is wereldwijd marktleider op het gebied van op maat gemaakte materiaal-transportsystemen. Deze systemen zijn gebaseerd op onze unieke spiraaltechnologie en zijn breed toepasbaar in een groot aantal markten. Denk hierbij o.a. aan de voedsel, drankindustrie en de e-commerce. De producten worden veelal gebruikt voor het verticale transport, accumulatie of opslag van diverse soorten producten. We zijn actief vanuit onze saleskantoren in Zwaag (hoofdkantoor), Singapore, Shanghai en Dallas en hebben eigen productievestigingen in Nederland, Roemenië, China en Amerika.