Brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA) heeft als doelstelling om in 2030 al haar panden gasloos te hebben. Dit geldt niet alleen voor de nieuwe kazernes, maar ook bestaande kazernes waaronder kazerne IJsbrand.

Nu de huidige installaties van deze kazerne het begeven, wil de brandweer gebruik maken van de situatie om het gebouw van het gas af te krijgen.

Maar hoe pak je dit aan in een ouder, bestaand pand met alleen maar gasgestookte installaties? En hoe zorg je ervoor dat de kazerne tijdens de werkzaamheden te allen tijde 24/7 in gebruik kan blijven?

Uitdagingen waar wij als specialist graag invulling aan geven. Op verzoek van BBA hebben wij na verschillende dialoogsessies een plan gemaakt waarin wij het meest geschikte ontwerp hebben gepresenteerd.

Door het toepassen van nieuwe duurzame technieken, biedt ons plan de brandweerlieden meer comfort en gebruikersgemak, terwijl de energierekening van het pand omlaag zal gaan en de installaties gasloos zijn.

BAA heeft veel vertrouwen in ons uitgewerkte plan, waardoor wij de mooie opdracht hebben gekregen om zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties van dit plan te mogen realiseren!