Zaadveredelingsbedrijf Syngenta investeert flink in de vestiging in Enkhuizen. Uitbreiding is noodzakelijk. Het bedrijf test veel zaden op gezondheid en is tevens bezig verspilling te voorkomen. De activiteiten groeien en groeien. Om dat te bewerkstelligen wordt het huidige laboratorium aan alle kanten opgeblazen; het wordt een stuk groter. Het pand wordt uitgebreid met een nieuwe verdieping en in het gehele gebouw worden nieuwe kantoren en laboratoria gerealiseerd.

Klaver Giant Groep draagt in dit project zorg voor de complete elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Vanwege de functie van het gebouw worden de verdeelinrichtingen met preferente en non-preferente delen uitgevoerd. Waardoor bij uitval de continuïteit van het bedrijfsproces kan worden gewaarborgd.

Het gebouw worden voorzien van, onder meer, elektronische voorzieningen labtafels, nieuwe ledverlichting, data- en beveiligingsinstallaties.

De klimaatinstallaties in de nieuwe situatie zullen geheel gasloos zijn middels nieuwe warmtepompen. Tevens worden er drie inpandige luchtbehandelingskasten geïnstalleerd voor de grote hoeveelheden lucht die nodig zijn voor onder andere de laboratoria. Ook de regeltechnische installatie zal volledig worden vernieuwd.

De werkzaamheden zullen gefaseerd uitgevoerd moeten worden, zodat het bestaande gebouw zolang mogelijk kan blijven functioneren. Een mooie uitdaging dus!