Project
Upgrade klimaatinstallatie Syrinx Industrial Electronics

Opdrachtgever
Syrinx Industrial Electronics bv
logo Syrinx

Projectomschrijving
In 2015 is Syrinx verhuist naar een veel ruimer pand aan de Overspoor te Nibbixwoud. De bestaande klimaatinstallatie levert veel klachten op. De klachten zijn slechte ventilatie wat zich uitte in branderige ogen, snelle vermoeid en gevoel van tekort zuurstof. Tevens lopen de temperaturen in de verblijfsruimten bij hogere buitentemperaturen en/of veel zonneschijn snel op naar onprettige werkomstandigheden.

Klaver Klimaattechniek heeft van Syrinx opdracht gekregen voor het aanpassen van de klimaatinstallaties in de kantoorruimten en productieruimten in het gehele bedrijfspand.

De luchtbehandelingsinstallatie zullen wij aanpassen. De bestaande luchtbehandelingskast (inpandig opgesteld) wordt vervangen voor een nieuwe luchtbehandelingskast met een rendement van 80-90%, welke op het dak wordt opgesteld. Bijkomende voordelen hierbij zijn reductie van het geluid en extra inpandige ruimte. Het bestaande kanaalwerk wordt zoveel mogelijk hergebruikt en waar nodig aangepast. Tevens worden de plafond luchtroosters vervangen en wordt de luchtbehandelingsinstallatie opnieuw ingeregeld.

Om de warmte te onttrekken uit de kantoorruimten en productieruimten wordt er aanvullend een VRV airconditioninginstallatie bijgeplaatst. De verblijfsruimten worden voorzien van 4-zijdig uitblazende cassettemodellen, wat per ruimte in temperatuur regelbaar is.

De nieuwe installaties zijn tevens overkoepelend centraal regelbaar via het gebouwbeheersysteem.

De investering komt voor Syrinx in aanmerking voor subsidie (Energie InvesteringAftrek (EIA)), vanwege de energiebesparende duurzame oplossing.

Klaver Klimaattechniek zal de volgende werkzaamheden uitvoeren:
– Ventilatie
– Koelinstallatie
– Regelinstallatie